Verslagen 2017

Ritverslagen, laatste nieuws, ... kortom alles over onze belevenissen

Theo Melsen en Herman De Ridder in de bloemetjes

Wielerclub Heidestoempers viert tachtigers Theo Melsen en Herman De Ridder

Je moet het maar doen, op je 80ste nog drie keer per week meefietsen met wielerclub Heidestoempers. Theo Melsen en Herman De Ridder werden dan ook gevierd bij de start van de jaarlijkse familierit. De rit zelf viel letterlijk in het water, maar het aansluitende frietfeest deed het slechte weer snel vergeten.


De sportieve tachtigers Theo Melsen (links) en Herman De Ridder. (foto: Stijnbyme.be)

 

Beetje regen houdt Heidestoempers niet tegen

Een twintigtal doorzetters – waaronder natuurlijk Theo ‘de President’ Melsen en Herman De Ridder – trotseerden de buien en verzamelden zaterdagmiddag aan het Parochiecentrum in Heide voor de jaarlijkse familierit. Normaal rijden de mannen en vrouwen van de Heidestoempers in groepen naargelang de gemiddelde snelheid, maar één keer per jaar rijden ze allemaal samen en sluiten ze af met een gezellig samenzijn. Zaterdag ging alle aandacht naar Theo Melsen en Herman De Ridder, de sportieve tachtigers in het peloton.

Iedereen kent Theo ‘de President’

“Het geheim om gezond te blijven?”, herhaalt Theo Melsen mijn vraag. “Veel fietsen en af en toe een pint pakken met de vrienden. Ik was in 1975 de eerste voorzitter toen we wielerclub Heidestoempers hebben opgericht. Daarom noemt iedereen mij hier nog de President”, lacht Theo. “Vroeger fietste ik onder andere met Marcel Meeusen bij RABC Brasschaat, maar nu dus al 42 jaar bij deze club. Elke dinsdag, donderdag en zondag rij ik mee en zo kom ik toch aan ongeveer 25.000 kilometer per jaar. Ik deed ook verschillende grote trips mee: twee keer naar Santiago de Compostella, Rome, Denemarken,…”

“Ik zag inderdaad zowel de Heidestoempers als het materiaal evolueren. Wij zijn gestart met tien en hebben nu ongeveer tweehonderd leden. In ’t begin moesten we onze schoenen vast riemen, maar nu zijn het natuurlijk makkelijke klikpedalen”, gaf Theo nog mee voor ze koers zetten richting café De Leeuw Van Vlaanderen in Zandvliet.

“Veel fietsen en een gezonde kijk op ’t leven”

“Daar trakteren wij de groep voor onze tachtigste verjaardag”, pikt Herman De Ridder in. “Ik sloot enkele jaren later aan dan Theo bij de Heidestoempers. Maar ik rij ook nog drie keer per week mee. Elke dinsdag rijden we naar de Zeelandbrug in Nederland, een vaste toer van 150 kilometer.”

“Ik begon destijds met fietsen in een groepje van middenstanders met daarbij onder andere Frans Van Trier en Frans Vorsselmans. In Nederland reed ik mee met De Schelderijders. Samen met onder meer Joske Van Nueten. Die kennen wielerliefhebbers wel. Die is intussen in de negentig, maar rijdt nog steeds op een koersfiets rond.”

“Veel bewegen én een gezonde kijk op ’t leven houden mij fit. Naast fietsen ga ik ook regelmatig joggen. En natuurlijk tijd maken om na de sportieve inspanning te genieten van ’t leven met de kameraden”, eindigt Herman De Ridder al lachend.


(SdK – foto’s: stijnbyme.be)