Verslagen 2016

Ritverslagen, laatste nieuws, ... kortom alles over onze belevenissen

Gastelveer 2016

Gastelveer 2016 - 14 april 2016

Aangezien het een heruitgave is van de verrassingsrit 2015 is er nu een naam aan gegeven. Het is behoorlijk mooi weer maar de opkomst van deelnemers is niet evenredig, zij die totaal uitgeput zijn van de Grote Prijs Mallorca zijn uiteraard niet van de partij. Dat zal er zeker mee te maken hebben, maar niet getreurd, met elf gaat het vanzelf maar om een boodschap uit te brengen moet je normaal met twaalf zijn. Er zijn in Kalmthout een aantal trage wegen(paden) die genoemd zijn naar bekende personen zoals Frans Van Trier en Pastoor Hens. Club 55 verkiest echter snelle wegen, vandaar het vertrek via de fietsostrade richting Kalmthout. Blijkbaar heeft ons clubje ondanks haar prille bestaan toch al een stevige reputatie opgebouwd in onze gemeente. Want zo blijkt, de fietsostrade in Kalmthout heeft ook een naam, met verwijzing naar onze club, gekregen!

Bedankt Lukas. Anderzijds denk ik dat de aanleg van de fietsostrade zulk gat in de gemeentelijke begroting heeft geslagen dat het gat in de Brouwerijstraat na maanden maar niet dicht geraakt. Ik meende deze straat te gebruiken als aansluiting naar de Zwanenberg maar dat is buiten de gemeente gerekend. Enfin, zand erover, dan is die put ook weer dicht. Richting Nieuwmoer gaan we via den Darm, wie heeft in godsnaam die naam bedacht. In een vorige editie heb ik al eens oneerbiedig gedacht dit te veranderen in Goor-Eind maar uiteindelijk lijkt het me met enige ironie toch beter de naam te veranderen in Welriekende Dreef. Onze stop is voorzien in Gastelveer. Door de rivier de Mark te volgen, die ter hoogte van Standdaardbuiten verandert in de Dintel, komen we in Stampersgat terecht. Wikipedia bevat een schat aan informatie. Echter, dat de president van Stampersgat Leo Melsen (naar het schijnt een verre neef van..) zou zijn heb ik toch niet teruggevonden. Ik ga bijgaande foto als bewijs doorsturen naar bewuste zoekmachine.

Vanaf hier is het nog een paar kilometers naar Gastelsfeer. Na de stop op een zonovergoten terras is het nog 13 km om via Kruisland, Moerstraten en Heerle op gekende wegen te komen en zit mijn taak als gids er op. Enig minpunt: na den Dopper nen platte tube. Volgens kwade tongen duurde de vervanging van het bandje veel te lang, zou te maken hebben met het feit dat de pechvogel in zijn beroepscarrière nooit echt heeft moeten werken. Volgens mij is het afgunst, en afgunst is een abnormale manier van eer bewijzen aan wie hoger staat. Als afsluiting toch nog met zijn allen een pint gedronken bij Kathleen waardoor ik durf te besluiten dat alle plooien weer platgestreken zijn.

Uw verslaggever: Dirk

 

Aantal deelnemers: 11
Afstand: 105 km
Het weer: ik geef een 8
Gemiddelde snelheid: 28,5 km/h
De sfeer: 10
(buiten het incident thv den Dopper)

 

 

Auteur: Dirk Wouters