Verslagen 2016

Ritverslagen, laatste nieuws, ... kortom alles over onze belevenissen

Brouwersdam 2016

Brouwersdam donderdag 12 mei 2016.

Onder een stralend lentezonnetje stonden 17 stoempers in en rond Heide klaar voor de rit langs de Brouwersdam. Met korte broek en korte mouwen aan kon er om 8 uur vertrokken worden.

Deze rit werd georganiseerd door Leo Arnouts die dienst deed als rijdende gps.

Na stop 1 aan de Grevelingendam in Bruinisse was Bruno net komen aansluiten en waren we dus met 18. Een eerste koffie met gebak ging er in. Ook nog even vragen of er licht kon branden in de toiletten zodanig dat iedereen alles wel vond en zag wat hij deed… De rit werd verder gezet in Westelijke richting. Er werd mooi 2 aan 2 gereden en om de 5 minuutjes werd er netjes gewisseld van kopman zodanig dat iedereen eens om het anderhalf uur 10 minuutjes op kop had gereden. Ideaal dus voor zo’n langere rit.

De wind was weer van de partij met een 4-tal Beaufort en die zat in het doorrijden in het voordeel. ‘Dat wordt straks nog stoempen in het terugrijden’ wisten velen toen al.

Het eerste stuk tot de Grevelingendam was goed voor 55 km. Het tweede stuk was het langste stuk: 80 km ongeveer tot in Oud-Tongen.

We passeerden achtereenvolgens langs Sirjansland, Nieuwerkerke en Ellemeet alvorens we aan de Brouwerdam kwamen. Snel een fotootje laten maken door een bevallige Duitse dame om te kunnen bewijzen dat we er wel degelijk geweest zijn. Op de foto kunt u ineens alle namen van de deelnemende Stoempers aflezen. Vanaf hier zat de wind al goed in de flank en er moest hier een daar op de smalle wegen al een tweede waaiertje gevormd worden. Gelukkig waren er veel sterke mannen mee.

We reden nog wat noordelijker door tot in Havenhoofd om vanaf daar terug te rijden in Zuidoostelijke richting. Vanaf hier veel tegenwind dus!

Maar alles verliep vlekkeloos en er werd doorheen de rustige polders stevig verder gefietst richting stop 2 in Oud-Tongen. Na een 140 km ongeveer landden we op het terras in de zon, wat moet een mens meer hebben? Aja een broodje en een cola! Dat smaakte. Na een half uur terug de fiets op voor de laatste 50 km. Voor sommigen was dit de eerste grote rit van het seizoen en werd het kopwerk overgelaten aan de randonneurs die al wat meer kilometers op de teller hebben. Geen nood, genoeg sterke beren aanwezig.

Brouwersdam 12 mei 2016: van links naar rechts: Pieter Van Hulle, Guy Crikemans, Omer Peeters, Ludo Block, Walter Govaers, Patrick Anthonissen, Hugo Cools, René Mutsaerts , Leo Delcroix , Frans Van Ginniken, Jan Konings, Jos Arnouts, Herman De Ridder, Maurice Costermans, Herman Beyers, Leo Arnouts, Bruno Smits en Theo Van Zele.

 

Van deze 18 stoempers zaten er maar liefst 15 profs bij. De andere 3 waren liefhebbers die helaas na hun activiteiten op het werk nog moeten bijtrainen om in vorm te blijven J.

Na de stop in Oud-Tongen ging het verder richting Willemstad om nadien volledig Zuidelijk te fietsen terug richting België. De laatste kilometers zat de wind weer iets meer in het voordeel en bolden we rustig terug langs de westkant van Roosendaal terug naar Essen om daar al afscheid te nemen van enkele. Er werd door sommigen nog even nagekaart bij een kleine consumptie op den Hoek in den Bostella.

Ik besloot rustig door te rijden naar huis samen met enkele anderen.

Een mooie rit in prachtig weer!

We hebben er van genoten. Bedankt Leo voor deze prachtige route!

Pieter.

 

 

Auteur: Pieter van Hulle