Lid worden

Wil je meefietsen met ons?

Lid worden van WTC Heidestoempers
De kracht van onze club bestaat uit de diversiteit van de leden. Met bijna 200 leden vind je er altijd wel iemand van jou niveau. Omdat we geen eliteclub (willen) zijn, hebben we geen uitvoerige toetredingsrituelen. We vragen wel dat je eerst enkele malen met ons mee rijdt om te zien of onze club wel iets voor jou is en jij iets voor onze club bent. Verder verlangen we ook enige inzet bij onze organisaties. Je hoeft niet bij alle evenementen vooraan in de rij te staan, maar eenmaal per jaar de handen uit de mouw kan geen kwaad.
Het rijden bij onze club is geheel vrijblijvend, er zijn geen verplichte ritten en sommige van onze leden maken geregeld hun eigen toeren. Er wordt verwacht dat men op zondag in de clubkledij rijdt. In de winter zijn er redelijk wat leden die het veld in trekken, anderen blijven de polders bestormen.
Lid worden houdt op zich ook niet veel in; begeef je naar een van de startplaatsen op zondag, dinsdag of donderdag (zie zondagse rit en weekse rit) en rijd gewoon mee. Je kan iedereen aanspreken om te vragen met welke groep je best mee gaat. Zie je het na enkele keren nog steeds zitten lid te worden, vraag dan naar iemand van het bestuur moest je die ondertussen nog niet kennen. Hij zal je verder vertellen wat je moet doen.
Het lidgeld van onze club bedraagt 50 € per persoon/jaar. In dit bedrag zit het lidmaatschap bij de VWB en ons clubblad. Verder voorzien wij de mogelijkheid tot aankoop van clubkledij aan een schappelijke prijs. De rest van jouw gezin is ook bij de VWB aangesloten vanaf het moment dat je de nodige gegevens hebt doorgegeven. Ben je reeds lid van de VWB via een andere club en wens je je lidmaatschap via die club te behouden, dan kan dat natuurlijk. Dubbel lidgeld betalen hoeft niet. Vul dan onderaan op het formulier je lidnummer en club in waarlangs je lid bent in. Aangezien we zeker willen zijn van de aansluiting, kunnen we geen rekening houden met lidmaatschap via een andere bond of rechtstreeks verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij.
Hieronder een overzicht van onze jaarlijkse lidgelden:
- Een rijdend lid + VWB : 50 €
- Eén rijdend lid + VWB ( ook voor inwonenden) : 50 €
- Twee rijdende leden op 1 adres + VWB : 70 € (met of zonder bijkomende familieleden)
- Een rijdend lid maar niet door ons verzekerd: 20 €

Stortingen voor het lidgeld kunnen gedaan worden op ons rekeningnummer: IBAN BE60 0013 7880 3870


Lidmaatschap bij de VWB heeft nog andere voordelen:
Verzekering
Daarmee is iedereen altijd verzekerd tijdens beoefenen van de sport. Dit hoeft niet fietsen met de Stoempers te zijn op Belgisch grondgebied. Ook individueel fietsen en andere sporten komen in aanmerking; zwemmen, joggen, wandelen, fitness, atletiek , turnen en chronoritten (type Marmotte) zijn verzekerd.. Risicovolle sporten vallen wel uit boot; boksen, karate, valschermspringen,
Lichamelijke ongevallen
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Reisbijstand verzekering
Hartfalen
Meer info op :"verzekering VWB"

Korting bij veldtoertochten en georganiseerde ritten!
Bij alle manifestaties die georganiseerd worden onder de vleugels van de VWB, WBV en BBR heb je recht op korting. Meestal is dit 1€. (Bv op veldtoertochten is de inschrijving dan 2,5  i.p.v 3,5 ). Wil je zeker zijn, toch even informeren op de site van de betreffende tocht.

Korting bij fietshandelaars!
Verschillende fietsenwinkels geven korting op vertoon van de lidkaart. Zo ook ons eigen lid Saman geeft 10%. 

Magazine
6 maal per jaar ontvang je het blad Vlaamse wielrijder en biker. Een tijdschrift met materiaaltests, interviews, fietstips, kalenders, ..

terugbetaling
Aangezien we een erkende sportvereniging zijn, kan je een deel van het lidgeld van de mutualiteit terugbetaald krijgen. Zie op de site van de VWB of uw mutualiteit voor het juiste bedrag en formulier. Deze bedragen en voorwaarden durven nogal eens veranderen.

En...
Stoempers krijgen niet alleen korting via de VWB, enkele van onze sponsors en zelfstandige leden zijn ook gul tegenover hun clubgenoten. Deze info is beschikbaar voor onze leden.